Na vijftien uur interviews vond stemmenimitator Jonathan Bockstael de perfecte Peter Sagan: "Zijn klank met Italiaanse tongval had ik snel te pakken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
Na vijftien uur interviews vond stemmenimitator Jonathan Bockstael de perfecte Peter Sagan: "Zijn klank met Italiaanse tongval had ik snel te pakken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jonathan Bockstael, de weergaloze stemmenimitator van talloze markante figuren in het wielerpeloton, liet enkele weken geleden opnieuw van zich horen. Voor het afscheidsfeest van Fabian Cancellara bundelde hij zijn nieuwe repertoire in een filmpje dat op enthousiasme werd onthaald.

"Een dag of vijf voor het evenement Ciao Fabian plaatsvond, belden ze mij op om een nieuw filmpje te maken", doet Bockstael zijn verhaal bij Wielerkrant.be. "Men vroeg speciaal naar Tom Boonen en Peter Sagan, maar die laatste kon ik nog niet imiteren."

Edward Theuns was de eerste die achter de beelden vroeg

Jonathan Bockstael

En dus zat er niets anders op dan een spoedcursus over de wereldkampioen te volgen. "Sagan heeft een atypische uitspraak. De klank, met zijn typische Engels en Italiaanse tongval, had ik snel te pakken. Dan ben je vertrokken op zoek naar de juiste woorden. Voor dat fragment van 40 seconden heb ik toch een vijftiental uur interviews bekeken op drie dagen tijd." (lacht)

Edward Theuns is welgekomen materiaal voor Jonathan Bockstael

Ook Gentenaar Edward Theuns, een van de toekomstige smaakmakers in het peloton, zette Bockstael op prachtige wijze neer. "Renners moeten een uitgesproken stem hebben en graag praten", aldus de zelfstandig bankier van beroep. "Edward heeft een toffe Gentse babbel, en is ook iemand die blijft babbelen. Hij vond het wel leuk en was de eerste die achter de beelden vroeg."

Ik lever liever geen half afgewerkte producten af, want de sociale media zijn keihard

Jonathan Bockstael

Deze week dook het filmpje uiteindelijk op op het net en was een nieuwe hit geboren. "Toen ik de video toegestuurd kreeg, heb ik even getwijfeld om het online te zetten. Omdat ik vind dat het nog iets beter kon", is Bockstael te kritisch voor zichzelf. "Ik lever liever geen half afgewerkte producten af, want de sociale media zijn keihard."

"Ik ga de aandacht ook niet opzoeken. Ik leg liever de lat hoog om er af en toe eens over te springen. Dat is mijn visie. En vroeg of laat valt er wel weer een nieuw stemmeke uit de bus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties