Belg ambitieus na overstap: "Qua pure snelheid in het rijtje van Dupont, Boeckmans, Debusschere en Theuns"

Redactie
| 0 reacties
Belg ambitieus na overstap: "Qua pure snelheid in het rijtje van Dupont, Boeckmans, Debusschere en Theuns"

Bij het Waalse WB-Veranclassic-Aqua Protect is de Vlaming Roy Jans ongetwijfeld één van de bekendste namen. De Limburger komt over van Wanty-Groupe Gobert en kijkt al met veel vertrouwen uit naar het volgende seizoen in 2017.

Bij WB-Veranclassic-Aqua Protect moet Jans de leegte invullen die Baptiste Planckaert (vertrokken naar Katusha) achterliet. "Ik hoop het. 2017 is voor mij een scharnierjaar. De voorbije twee seizoenen stond ik er meestal alleen voor", opent Jans in HNB. "Er was mij veel ­beloofd, maar er is weinig nagekomen."

"Hier heb ik het gevoel dat ik op de volledige hulp van het team kan rekenen", zegt de renner. "Het zijn niet de grote namen, maar jongens als Kevyn Ista, Grégory Habeaux, Dimitri Peyskens, neoprof Lawrence Naesen, Olivier Pardini en bijvoorbeeld Maxime Vantomme weten hoe je een sprinter ­afzet."

Zoals Timothy Dupont

Jans denkt nog altijd even snelle benen te hebben dan enkele andere Belgische sprinters. "Hoever dit kan leiden als je iedereen achter je staan hebt, demonstreerde Timothy Dupont afgelopen seizoen met Veranda's Willems. Ik geloof nog altijd dat ik qua pure snelheid in het rijtje hoor van Dupont, Boeckmans, Debusschere en Theuns", besluit Jans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties