De dominantie van Van Aert en van der Poel: "Sven Nys durfde wel eens tactisch te koersen..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
De dominantie van Van Aert en van der Poel: "Sven Nys durfde wel eens tactisch te koersen..."

We krijgen dit weekend opnieuw twee mooie crossen. Zaterdag wordt de DVV-trofee in Essen gereden, zondag trekken de veldrijders naar het Vlaams-Brabantse Overijse. Zal de dominantie van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel blijven duren?

Het is tegenwoordig fietsen voor de derde plaats. Dat beseft ook veldrijder Tom Meeusen. "Frustrerend? Ik kan dat wel plaatsen. Dat is de wet van de sport", aldus Tom Meeusen bij zijn team. "Het is aan ons om beter te worden en korter bij die mannen te blijven. Lukt dat niet, dan moeten we onze tactiek misschien aanpassen."

Meeusen wil graag vaak een snelle start nemen. Maar dat moet hij soms bekopen naar het einde van de cross toe. "Ik wil altijd voor de overwinning rijden, maar in Hamme kwam me dat duur te staan. De eerste rondes kon ik nog mee met Mathieu, uiteindelijk werd ik dertiende. De verschillen zijn te groot om risico's te nemen. Je moet al hopen dat ze een mindere dag hebben."

"Ik ben benieuwd of ze deze vorm een heel jaar kunnen aanhouden, want dit niveau is wel heel hoog", vervolgt de Kempenaar. "Sven Nys durfde wel eens tactisch te koersen, waardoor je dichter bij de zege kwam. Wout en Mathieu rijden altijd met open vizier. Geen spelletjes. In de derde of de vierde ronde gaat de gas helemaal open", besluit Meeusen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties