Meeusen klaar voor thuisrace: "Maar ik moet ook realistisch zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Meeusen klaar voor thuisrace: "Maar ik moet ook realistisch zijn"
Foto: © photonews

Zaterdag wordt er in Essen gereden voor de DVV Verzekeringen Trofee. Een speciale cross voor Tom Meeusen, want voor de veldrijder van Telenet Fidea is dat een thuisrace.

Toch weet Meeusen dat winnen zo goed als onmogelijk is. "In de crossen in eigen streek wil ik altijd goed zijn, maar ik moet ook realistisch zijn", bekent Tom Meeusen. "Als Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel aan de start verschijnen, is de kans klein dat ik voor de overwinning kan strijden."

In 2009 was Meeusen in Essen nog de sterkste bij de beloften. "Dat is al veel te lang geleden om nog rekening mee te houden. Ik trek me op aan mijn tweede plaats van twee jaar geleden, toen na een ijzersterke Van Aert", aldus de crosser bij zijn ploeg Telenet Fidea.

Extra hindernis

Er werd aan het parcours ook een uitgerekt trapje toegevoegd op 250 meter van de streep. "Als de andere jongens het daar iets moeilijker hebben, dan is dat voor mij een rustmoment, al verwacht ik niet dat zo'n trapje voor veel verschil zal zorgen. Over Van Aert wordt gezegd dat hij technisch wat minder is, maar als ik in zijn wiel de bochten moet aansnijden, zit ik ook op de limiet", besluit Meeusen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties