Nieuw Waals wielerproject heeft ambitie: "Wij proberen Greg Van Avermaets te vormen"

Redactie
| 0 reacties
Nieuw Waals wielerproject heeft ambitie: "Wij proberen Greg Van Avermaets te vormen"

Donderdag heeft het Waalse WB-Veranclassic-Aqua Protect de 19 renners voor het komende seizoen voorgesteld. Manager Christophe Brandt heeft het nieuwe wielerproject nog wat toegelicht.

De ProContinentale ploeg wil op termijn opnieuw meer Waalse renners in het peloton krijgen. "Niets is makkelijker dan een nieuwe Philippe Gilbert of Tom Boonen te vinden”, aldus Christophe Brandt in HNB. "Die komen vanzelf wel bovendrijven. Wij proberen Greg Van Avermaets te vormen: goede tot steengoede profs die we op termijn afleveren aan de World Tour. "

"Dat gat in de Waalse markt willen we met ons piramidaal project opvullen: boven de beloftenploeg AGO-Aqua Service zit WB-Veranclassic-Aqua Protect, dat met allemaal profs in de tweede afdeling koerst. Qua statuut zijn we gelijkwaardig aan Topsport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert en Veranda's Willems-Crelan", zegt de ex-coureur.

De grote koersen

De ploeg rijdt op ProContinentaal niveau, vorig jaar werd er op het continentale circuit gererden. "Door te stijgen naar het niveau onder de World Tour is de kans veel groter dat we vanaf de Omloop Het Nieuwsblad tot Luik-Bastenaken-Luik uitgenodigd worden voor alle grote koersen. Als jonge prof ben je hier beter af dan direct op de World Tour te mikken", besluit Brandt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties