Tim Wellens: "Op mijn kamer hangt een poster van Boonen, mét handtekening"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties

Tim Wellens dweepte met Tom Boonen in zijn jeugd

Tim Wellens: "Op mijn kamer hangt een poster van Boonen, mét handtekening"
Foto: © photonews

Tim Wellens was al van jongs af aan bezeten door de koers. Zijn vader en twee nonkels reden ooit samen de Tour de France. Geen wonder dus dat Tim een echt koersdier werd, met een opvallende idool.

"Ik zag heel weinig van hun carrière", aldus Wellens over zijn vader en ooms in Bahamontes. "Maar als ze mij in de kleuterklas vroegen wat ik later wilde worden, zei ik al: beroepsrenner. Ik heb nooit iets anders willen doen."

Alles bleek in het teken te staan van de koers. "Tim wilde altijd koersen", aldus vader Leo in hetzelfde blad. "Toen hij in de turnles bij een partijtje rugby zijn arm brak, weende hij in het ziekenhuis. Niet van de pijn, maar wel omdat hij schrik had dat hij nooit coureur zou kunnen worden."

Poster van Tornado Tom

Wellens had ook een idool. "In mijn slaapkamer bij mijn ouders hangt nog steeds een poster van Tom Boonen. Met handtekening. De vader van Tom verdeelt fietsen van Ridley, mijn papa verkoopt die. Dus op een dag had hij die poster mee, met de handtekening er al op."

Het kan verkeren. Enkele jaren later rijdt Wellens in 2014 zelf met Tom Boonen het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. "Ik heb het Tom nog nooit verteld dat die nog steeds in mijn kamer hangt", aldus Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties