"Topsport Vlaanderen-Baloise is ergens ons voorbeeld, maar we gaan breder"

Redactie
| 0 reacties
"Topsport Vlaanderen-Baloise is ergens ons voorbeeld, maar we gaan breder"

Het Waalse WB-Veranclassic-Aqua Protect heeft de stap gezet naar het ProContinentale circuit. De ploeg van manager Christophe Brandt spiegelt zich aan de Vlaamse tegenhanger Topsport Vlaanderen-Baloise.

"Topsport Vlaanderen-Baloise is ergens ons voorbeeld, maar we gaan breder”, zegt Brandt in HNB. "De basis blijft Waals, maar we beperken ons niet daartoe. Niet qua leeftijd, niet qua origine. Zo'n Lawrence Naesen, de broer van Oliver, greep met twee handen de kans die we boden. Door zijn studies was hij te oud geworden voor Topsport Vlaanderen."

In 2016 had de ploeg met Planckaert een veelwinnaar in de rangen. Hij maakte de overstap naar WorldTour-ploeg Katusha. "Vorig jaar engageerden we de Vlaming Baptiste Planckaert, die de Europe Tour en vijf koersen won en 35 keer top tien reed. Hij rijdt volgend seizoen voor Katusha. Chapeau", aldus Brandt.

Vlaamse sponsors

Naast de inbreng van de Waals-Brusselse federatie zijn er ook enkele Vlaamse sponsors. "Het budget bedraagt twee miljoen, of één miljoen minder dan Topsport Vlaanderen­-Baloise. Het grootste deel wordt ingebracht door de Waals-Brusselse federatie, maar frappant is wel dat Vlaamse firma's het mogelijk maakten om in tweede klasse te gaan koersen", besluit de manager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties