Van Aert: "Niet spannend? Maakt niet uit als je wint"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Van Aert: "Niet spannend? Maakt niet uit als je wint"

Wout Van Aert kon, mede dankzij pech voor Mathieu Van der Poel, onbedreigd naar de zege rijden in Essen. Zelf vond hij het overigens wel spannend.

"Ik zag dat Mathieu terugviel, maar ik was al aan mijn aanval begonnen toen ik de speaker hoorde zeggen dat hij lek gereden was", aldus Van Aert bij Sporza. "Het was sowieso het plan om de koers in handen te nemen. Dat kon je zien van in het begin."

"Het is jammer dat hij door pech teruggeslagen werd. Ik kon snel een kloof uitbouwen, daarna was het lang rondjes aftellen tot aan de finish. Dat het niet spannend was? Dat maakt niet uit bij een overwinning", ging Van Aert verder.

Misschien moet ik eens op en af vliegen vanavond

-Wout Van Aert

Toch was het volgens hem spannend genoeg. "Ik was aan het flirten met die 10-15 seconden voorsprong, dus het was zaak om te blijven rijden. Pas aan het eind kon ik wat gas terugnemen." Aan het eind had hij nog tijd voor een grapje.

"Het lijkt alsof ik goeie benen krijg van een vliegtuig te nemen. Misschien moet ik vanavond eens op en af vliegen", lachte Van Aert. "Op stage kon ik ook steeds op tijd naar bed om te rusten, thuis is dat soms wat moeilijker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties