Eli Iserbyt staat er weer na dubbelslag in Essen en Overijse: "Alles viel perfect in de plooi"

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Eli Iserbyt staat er weer na dubbelslag in Essen en Overijse: "Alles viel perfect in de plooi"

Eli Iserbyt heeft er een geweldig weekend opzitten. De 19-jarige wereldkampioen bij de beloften won zowel in Essen als in Overijse en heeft net op tijd de goede vorm te pakken.

Vorig seizoen zat eerstejaarsbelofte Eli Iserbyt na Overijse aan zeven overwinningen. Zondag pakte hij er nog 'maar' zijn vierde zege van deze jaargang. "Maar dit weekend viel alles perfect in de plooi", zegt de 19-jarige Iserbyt aan Wielerkrant. "Ik had dit seizoen namelijk al behoorlijk wat pech. En de tegenstanders zijn beter dan vorig jaar."

Zou de rustperiode in Spanje er ook voor iets tussen zitten? "Ja, het seizoen was tot dusver redelijk intensief. Even de batterijen opladen, dat kon zeker geen kwaad. Ik heb er kunnen uitrusten, maar ook goed getraind. De twee parcoursen van het voorbije weekend lagen me bovendien, zeker dat in Overijse. Ik ben meer dan tevreden", klinkt het bij Iserbyt.

Volgende maand examens

"Ook mentaal kwam de stage in Spanje op het juiste moment", gaat de jonge wereldkampioen verder. "Ik denk dat ik er nu weer volledig sta. De rest zal weer rekening met me moeten houden. Want tweede en derde plaatsen, dat is voor mij toch niet genoeg. Maar ik sta nog altijd eerste in de DVV-trofee. En nu het om de knikkers begint te gaan, haal ik weer mijn beste niveau."

Tussendoor moet Iserbyt ook nog een beetje studeren. In januari - de maand van de grote kampioenchappen - heeft de rechtenstudent immers examens. "Maar ik verdeel elk studiejaar over twee jaren. Zo heb ik maar twee examens volgende maand. Dat past goed in de planning tussen het trainen door, zo heb ik wat afwisseling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties