Ploegmaat hoopvol over progressie van Stig Broeckx: "Laatste keer speelden we schaar, steen, papier"

Redactie
| 1 reacties
Ploegmaat hoopvol over progressie van Stig Broeckx: "Laatste keer speelden we schaar, steen, papier"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het voorbije seizoen van Kris Boeckmans stond na zijn zware crash in de Vuelta van 2015 in het teken van het herstel. De 29-jarige sprinter gaat in 2017 opnieuw op zoek naar een overwinning, maar staat ook stil bij de gevaren van zijn 'vak'.

Kris Boeckmans is een sprinter. Wil hij zich het komende seizoen terug mengen in die sprint? "Natuurlijk, dat is de bedoeling. Ik heb geen schrik, ik heb het voorbije jaar toch wel enkele sprintjes gereden voor de ploeg en ben daar tevreden over. Als ik de kans krijg, wil ik graag bijvoorbeeld in de Scheldeprijs of andere wedstrijden weer mee sprinten."

Boeckmans wil niet te veel stilstaan bij het verleden, maar was wel verheugd met het goede nieuws over Stig Broeckx. "Dat ongeval heeft er ingehakt bij de ploeg, dat kan je niet ontkennen. Vandaar ook dat onze resultaten in het tweede deel van het seizoen wat minder waren. Zijn ongeval heeft een grote impact gehad op onze ploeg."

"Zelf heb ik hem intussen al zes keer bezocht. De eerste keer ben ik echt geschrokken, maar bij mijn laatste bezoek was ik echt blij verrast. Natuurlijk, hij is nog heel ziek, maar hij is wel al veel beter. Je ziet de progressie en dat doet deugd. Bij mijn laatste bezoek heb ik met hem schaar, steen, papier gespeeld. Mijn mond viel bijna open van verbazing, dat het hem al zoveel beter vergaat", klinkt Boeckmans hoopvol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties