Aanvalslustige De Gendt verandert in 2017 niet van aanpak: "Ik moet in de aanval gaan als ik wil winnen"

Redactie
| 2 reacties
Aanvalslustige De Gendt verandert in 2017 niet van aanpak: "Ik moet in de aanval gaan als ik wil winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt (30) is met Lotto-Soudal op stage in Mallorca. Onze landgenoot blikt er terug op zijn aanvalslustige en succesvolle voorbije jaar.

In de Tour de France boekte De Gendt op de Mont Ventoux één van de mooiste zeges uit zijn carrière. "In het begin, meteen na die zege op de Ventoux kon het ik allemaal nog niet zo goed plaatsen", blikt De Gendt terug bij Belga. "Nu schat ik die overwinning heel hoog in en ben ik er echt enorm trots op. Een Touroverwinning was iets waar ik al heel lang naar toeleefde. Na drie Tours waar ik altijd wel eens te kampen had met een breuk of blessure, kwam er in mijn vierde Tour eindelijk die beloning voor mijn harde werk.”

Vorig jaar trok De Gendt - zoals we hem kennen - opnieuw heel vaak in de aanval. Hij heeft het zelf bijgehouden: 2.655 kilometer reed hij in 2016 voor het peloton uit. "Het is intussen mijn handelsmerk geworden, in de aanval trekken en elk jaar probeer ik iets meer aanvalskilometers te verzamelen", zegt hij. "Ik moet ook in de aanval gaan als ik wil winnen, ik heb geen sterke sprint, geen explosie in de benen bergop, dus ik moet vooruit rijden om te kunnen winnen en ook in 2017 zal dat niet anders zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties