Boezemvriend van Greg Van Avermaet rijdt niet bij BMC: "Maar we kunnen nog altijd samen een plannetje smeden in de koers"

Redactie
| 0 reacties
Boezemvriend van Greg Van Avermaet rijdt niet bij BMC: "Maar we kunnen nog altijd samen een plannetje smeden in de koers"

Oliver Naesen zat op vraag van Greg Van Avermaet bijna bij BMC. Maar de 26-jarige trainingsmakker van de olympische kampioen trok uiteindelijk naar AG2R.

Oliver Naesen reed een dijk van een najaar en mocht zelfs mee naar het WK in Qatar. Het leverde hem dan ook een mooie transfer op naar het Franse AG2R La Mondiale. En de boezemvriend van Greg Van Avermaet is ambitieus: "Als er in de klassiekers een groepje met favorieten aanvalt dan zal ik er aanhangen", belooft Naesen. "Boonen en Van Avermaet zijn weliswaar beter. Kijken ze naar elkaar en wordt het een tactisch steekspel dan kan alles."

Bij AG2R vindt onze 26-jarige landgenoot onder andere Jan Bakelants en Stijn Vandenbergh terug. Zijn grote doel in 2017 is het voorjaar. "Als ik geen pech heb en niet ziek word dan moet ik in staat zijn om van de Omloop tot Roubaix de finale te kunnen rijden", zegt hij aan Sporza. "Alles moet ook een beetje in z'n plooi vallen."

Greg Van Avermaet had zijn makker Naesen érg graag bij BMC gezien, maar dat kwam er dus niet van. Het neemt niet weg dat ze elkaar in de koers niet zullen dwarsbomen. "Misschien is het beter zo. We kunnen altijd nog samen een plannetje smeden in de koers. Als we met drie op kop zitten en Greg en ik zijn van de partij dan zal de derde renner niet winnen. Zelfs niet als die naar de naam Peter Sagan luistert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties