Jonge ploegmakker hoopvol over herstel van Broeckx: "Boeckmans is ook weer helemaal de oude en dat is ook een half mirakel"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Jonge ploegmakker hoopvol over herstel van Broeckx: "Boeckmans is ook weer helemaal de oude en dat is ook een half mirakel"
Foto: © photonews

Stig Broeckx (26) kwam eind mei zwaar ten val en de dokters zagen zijn toekomst erg somber in. Maar de renner van Lotto-Soudal heeft enorme stappen vooruit gezet in zijn revalidatie. Ploegmakker Sean De Bie (25) zegt dat het al een half mirakel is dat Broeckx zover staat.

"Stig herkent ons, en hij kan opnieuw met ons communiceren", zeiden de ouders van Stig Broeckx deze week. "Bij mijn laatste bezoek heb ik met hem schaar, steen, papier gespeeld. Mijn mond viel bijna open van verbazing, dat het hem al zoveel beter vergaat", klonk het bij ploegmaat Kris Boeckmans. Boeckmans kroop zelf ook door het oog van de naald bij een zware crash in de Vuelta van 2015.

Volgens Sean De Bie, een generatiegenoot van Broeckx, is het straf wat zijn ploegmakker al bereikt heeft. "Als je hoort wat de dokters aanvankelijk hadden vooropgesteld, mogen we al heel blij zijn met de manier waarop Stig er nu aan het doorkomen is. Kris Boeckmans is na zijn zware val anderszijds weer helemaal de oude geworden en dat is eigenlijk ook een half mirakel. We hopen hetzelfde voor Stig", zegt De Bie aan Wielerkrant.

We beseffen na zo'n voorval des te meer wat de gevaren van ons vak zijn.

Gevaren van het vak

De Bie vernam het nieuws van de zware valpartij van Broeckx tijdens zijn allereerste grote ronde. "Ja, ik was mezelf aan het voorbereiden voor de laatste etappe van de Giro. Ik was blij dat ik mijn eerste ronde heelhuids was doorgekomen en toen kreeg ik dat nieuws te horen. Dat was echt een slag in het gezicht", herinnert De Bie zich.

Staat een jonge wielrenner na zo'n tragisch voorval wat langer stil bij de gevaren van zijn job? "Dan beseffen we uiteraard des te meer wat de gevaren van ons vak zijn. Je probeert daar zo weinig mogelijk aan te denken als je aan het koersen bent. Je staat er wel bij stil, maar als je aan het fietsen bent schakel je die gedachten best uit", aldus De Bie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties