Kurt Hovelijnck dankt zijn leven aan de betreurde Wouter Weylandt: "Zonder hem was ik hier waarschijnlijk niet meer"

Redactie
| 0 reacties
Kurt Hovelijnck dankt zijn leven aan de betreurde Wouter Weylandt: "Zonder hem was ik hier waarschijnlijk niet meer"

In 2009 sloeg het noodlot toe bij Kurt Hovelijnck. De toenmalige renner van Quick-Step verloor bijna het leven na een harde smak op training. Zijn betreurde ploegmakker Wouter Weylandt was toen de redder in nood.

Een harde smak op training, een coma van drie weken, om vervolgens wakker te worden zonder schedel. Kurt Hovelijnck keek werkelijk de dood in de ogen. "In één seconde was alles voorbij. Op 17 maart 2009 ging ik trainen met Wouter Weylandt, een ploegmaat bij Quick-Step, op het jaagpad tussen Zwijnaarde en Oudenaarde", zegt de inmiddels 36-jarige Kurt Hovelijnck in Humo.

"Wouter kende ik al jaren. Samen met Iljo Keisse, Dimitri De Fauw en Bert De Backer vormden wij een trainingsgroep. Rijdend op het jaagdpad, wachtten Wouter en ik op Iljo, die ons die dag zou vervoegen. In Zingem trokken we een spurtje. Heel onschuldig, maar ook ongenadig. Op volle snelheid brak het achterstel van mijn fiets af, waarna het wiel loskwam en ik met mijn hoofd tegen de grond sloeg."

"Er droop bloed uit mijn oren, maar ik was nog bij bewustzijn. Dat leek althans zo, vertelde Wouter me later. Ik kraamde wartaal uit. Een paar weken voordien was Wouter Weylandt op het jaagpad ook al getuige van een dodelijke geval geweest. Hij belde meteen een ambulance en drong aan op een MUG. Had hij daar niet op aangedrongen, dan was ik hier waarschijnlijk niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties