Tiesj Benoot verlengt zijn contract bij Lotto-Soudal en rijdt volgend jaar (allicht) ook de Tour de France

Redactie
| 1 reacties
Tiesj Benoot verlengt zijn contract bij Lotto-Soudal en rijdt volgend jaar (allicht) ook de Tour de France

Tiesj Benoot (22) heeft zijn contract bij Lotto-Soudal verlengd tot eind 2019. De renner had nog een verbintenis tot eind 2017, maar de ploeg besloot om de overeenkomst nu al open te breken en te verlengen.

Benoot blijft dus tot 2019 bij Lotto-Soudal en sprak niet met andere ploegen. "Ik voel me hier thuis en kan me bij dit team in de best mogelijke omstandigheden verder ontwikkelen. Waarom zou ik mijn contract hier niet verlengen? In de klassiekers krijg ik een rol naast Jürgen Roelandts en Jens Debusschere. Ik kan bij Lotto-Soudal rekenen op een goede begeleiding. Alle factoren zijn hier aanwezig om aan het juiste tempo verder te groeien en zo goed mogelijke prestaties na te streven", zegt Benoot aan Belga.

"Mijn seizoen zal in 2017 eenzelfde aanloop kennen als de voorbije jaren. Ik zal acht eendagskoersen rijden in het voorjaar. Ik zal zeker starten in de Omloop en de Strade Bianche. Dan kies ik drie wedstrijden uit het kwartet Milaan-Sanremo, Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. Nadien rijd ik de Ronde van Vlaanderen en dan waarschijnlijk de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race", klinkt het bij de 22-jarige Gentenaar.

Tiesj Benoot debuteert volgend jaar ook voor het eerst in een grote ronde. "Als het voorjaar zonder problemen verloopt, wordt dat de Tour de France. Het was sowieso de bedoeling om in 2017 mijn eerste grote ronde te rijden. Van de drie grote rondes is de Tour degene die het best combineerbaar is met mijn andere doelen. Het parcours ziet er leuk uit, al besef ik dat een eerste Tourdeelname vooral een leerschool wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties