Waeytens probeerde het op de piste: "Koersen tegen Viviani, Keisse en andere kampioenen is niet makkelijk. Geef mij maar de weg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Waeytens probeerde het op de piste: "Koersen tegen Viviani, Keisse en andere kampioenen is niet makkelijk. Geef mij maar de weg"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zico Waeytens nam het in de Revolution Champions League samen met andere wegrenners op tegen de pistiers. Topsportcoördinator Koen Beeckman gaf al aan dat het sportief absoluut geen waarde had, maar hoe denkt Waeytens daar zelf over?

De renner van Giant-Alpecin heeft afgezien, zoveel is zeker. “Ik had uiteraard problemen met de trapfrequentie, maar dat was niet het grootste probleem”, aldus Waeytens in een gesprek met Wielerkrant.be.

"Vooral de techniek mis je als wegrenner. Je mag nog zo sterk zijn als je wil, je moet weten wanneer je hoog in de baan gaat en wanneer je moet inpikken. Ook met aflossingen verlies je seconden als je het niet gewend bent.”

Als wegrenner mis je die techniek, je verliest seconden bij de aflossingen

“Het was ook mijn eerste keer op de piste, om dan te koersten tegen Viviani, Keisse en andere kampioenen is niet makkelijk.” Het baanwielrennen lijkt voor Waeytens toch bij dat experiment te blijven. “Het was leuk om eens te doen én de organisatie en ambiance waren top in Londen en Manchester, maar geef mij maar de weg.”

Ook het tijdstip lag wat moeilijk. “Het zat midden in onze winterperiode, dus ik had nog niet veel getraind. Voor die pistiers is het volop seizoen, dus die staan scherp." Dat maakte het extra lastig voor Waeytens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties