Wint Vanmarcke bij nieuw team eindelijk die grote Klassieker? "Wou geen sprinter in mijn team"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Wint Vanmarcke bij nieuw team eindelijk die grote Klassieker? "Wou geen sprinter in mijn team"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tranen op de aftandse wielerbaan in Roubaix zitten nog vers in het geheugen. Toch is het komend voorjaar vier jaar geleden dat hij nipt de duimen moest leggen tegen Cancellara. Intussen bleef die grote zege uit.

Om dat tij te doen keren, was Vanmarcke kieskeurig, héél kieskeurig. Maar liefst tien ploegen trokken aan zijn mouw, maar hij koos toch voor de oude stal. Bij ploegmanager Jonathan Vaughters begon het allemaal voor Vanmarcke.

Toen was het nog Garmin, nu is het Cannondale-Drapac. De grootste troef? Vanmarcke heeft er geen concurrentie voor de klassiekers. "Kristoff vroeg me in de Tour nog om samen met hem kopman te worden." Dat zag Vanmarcke niet zitten.

Gesprek met Lefevere

"Met een échte sprinter in de ploeg zitten in mijn koersen, hypothekeert mijn kansen. Dat moet je stressen omdat je op de Oude Kwaremont al móét aanvallen omdat het anders voor de Noor is. Toen Degenkolb tekende bij Trek, viel ook die ploeg af", aldus Vanmarcke in Het Nieuwsblad.

Hij ging ook praten met Quick-Step. "Ik had een goed gesprek met Patrick Lefevere, maar hij kon maar één jaar bieden. Boonen verlengde dan en Gilbert kwam er nog bij. Het bleef maar duren, dat terwijl er een goed voorstel van Cannondale-Drapac op tafel lag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties