Zico Waeytens bewust van zijn capaciteiten: "Dwars Door Vlaanderen, daar kan ik dicht eindigen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Zico Waeytens bewust van zijn capaciteiten: "Dwars Door Vlaanderen, daar kan ik dicht eindigen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het voorjaar van Zico Waeytens bij Giant-Alpecin zal vooral afgestemd worden op kopman Michael Matthews, maar de snelle Belg hoopt op een vrije rol in de -tussen serieuze aanhalingstekens- 'kleinere' voorjaarskoersen.

“Ik zou heel graag Dwars Door Vlaanderen en de E3-prijs rijden. Afhankelijk van het programma van Matthews, hoop ik op een vrije rol. Daar kan ik dicht eindigen”, geeft Waeytens aan bij Wielerkrant.be. “Dat zijn de koersen waar ik me moet op richten.”

Het is moeilijk om in Roubaix of de Ronde voorin te eindigen

De grote monumenten zijn net iets te lastig. “Dat is toch wel mijn plafond, het is moeilijk om in Roubaix en de Ronde van Vlaanderen voorin te eindigen.” Michael Matthews heeft er met Waeytens zo wel een ideale helper bij.

Een Grote Ronde staat ook op het programma. “Ik kan alleen nog niet zeggen welke.” Door ziekte ging de Vuelta van vorig jaar verloren. “Teleurstelling? Dat zit allang niet meer in mijn hoofd. Het was een parasiet, ik moest dus niet afstappen omdat ik de Vuelta niet aankon. De week erna moest ik na een uur afstappen in een kermiskoers, dat zegt genoeg. Nu is dat gelukkig uit mijn lichaam.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties