Ex-ploegmakker van Boonen droomt van Roubaix en zou er met niemand rekening houden: "Nee, ik zal niet op Tom wachten"

Redactie
| 14 reacties
Ex-ploegmakker van Boonen droomt van Roubaix en zou er met niemand rekening houden: "Nee, ik zal niet op Tom wachten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na vijf jaar Quick-Step verliet de trouwe luitenant Stijn Vandenbergh het nest van Patrick Lefevere. De 32-jarige dubbele meter uit Oudenaarde wordt kopman in de voorjaarsklassiekers bij AG2R.

"Het begon te knagen dat ik bij Quick Step vooral een knechtenrol moest vervullen. Ik ben nu 32, dus het is nu dat ik moet proberen mijn eigen kans te gaan", zegt Vandenbergh aan Sporza. "Ik ben blij dat ik met Oliver (Naesen, red.) in een ploeg zit. We zullen als team sowieso afwachtender rijden dan dat bij Quick Step het geval was. Oliver en ik moeten in staat zijn finales te rijden."

"In theorie is Parijs-Roubaix me het meest op het lijf geschreven. Maar ik heb er ook al wat pech gehad. Ik viel er al eens zwaar en vorig jaar kon ik niet starten door ziekte", zegt Vandenbergh die in de Hel van het Noorden niet zou wachten op ex-ploegmakker Boonen. "Neen, ik zou niet wachten. Ik zou heel graag met Tom naar de Vélodrome rijden en 9 op de 10 keer klopt hij mij. Maar wachten op hem? Ik denk dat niemand dat zou doen, ook al krijg je dan heel Vlaanderen tegen je omdat het Boonens afscheidskoers is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties