Lotto-ploegleider Marc Sergeant opgetogen met contractverlenging van jong talent: "Komende jaren één van de steunpilaren van de ploeg"

Redactie
| 0 reacties
Lotto-ploegleider Marc Sergeant opgetogen met contractverlenging van jong talent: "Komende jaren één van de steunpilaren van de ploeg"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het contract van de 22-jarige Tiesj Benoot bij Lotto-Soudal liep eind volgend jaar af. Maar de talentvolle renner tekende vandaag bij voor twee jaar. Teammanager Marc Sergeant is uiteraard verheugd met dat nieuws.

"Het doet ons plezier dat Tiesj in onze ploeg de juiste match ziet om zijn carrière verder uit te bouwen", zegt Sergeant aan Belga. "Die carrière is veelbelovend gestart in 2015, toen Tiesj al heel snel in een aantal wedstrijden zijn kwaliteiten bewees. Aanvankelijk ging hij in 2016 op hetzelfde stramien verder, denk maar aan zijn goede resultaten in de Omloop, Strade Bianche en E3 Harelbeke."

"Jammer genoeg kwam hij ten val in de Ronde van Vlaanderen en maakte hij zo voor het eerst kennis met de keerzijde van de medaille. De ontgoocheling was groot voor hem", weet Sergeant. "Maar het is zeker dat Tiesj de komende jaren één van de steunpilaren van onze ploeg zal zijn. Intussen kennen we zijn sterktes al, maar nog niet zijn limieten. We zijn heel benieuwd hoe hij zich de komende jaren verder zal ontwikkelen. Bij ons vindt Tiesj de ideale omgeving om hem verder te begeleiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties