Nieuwkomer bij Lotto-Soudal: "André moet geen schrik hebben van mij, het is helemaal niet de bedoeling dat ik zijn plaats inneem"

Redactie
| 0 reacties
Nieuwkomer bij Lotto-Soudal: "André moet geen schrik hebben van mij, het is helemaal niet de bedoeling dat ik zijn plaats inneem"

Moreno Hofland verliet na acht jaar LottoNL-Jumbo voor de Vlaamse tegenhanger Lotto-Soudal. De sprinter wil zijn plaatsje zoeken in de trein van André Greipel en denkt ook aan een rol in de voorjaarsklassiekers.

Hofland is één van de vijf nieuwkomers in het team van Marc Sergeant. De voorbije jaren won hij onder andere een rit in Parijs-Nice (2014), verschillende ritten in de Ronde van Hainan (2014 en 2013) en was hij goed voor ritwinst in de Ronde van Yorkshire (2015) en de Ster ZLM Toer (2015). In 2016 moest hij vrede nemen met zeven podiumplaatsen, maar nooit het hoogste schavotje.

Hofland is snel, maar kan ook uit de voeten in de klassiekers. "Ik ben inderdaad niet traag", zegt hij, "maar ik ben niet die sprinter, zoals Dylan Groenewegen, om het gaatje te zoeken in een massasprint, om echt massasprints te winnen. Ik ben meer het type renner dat snel is in een lastige finale."

Klassiekers

"Kijk, dit team beschikt over een van de beste sprinttreinen ter wereld. Ik wil daar graag een rol in spelen, deel uitmaken van dat treintje en ik hoop er ook veel van op te steken om zelf beter te worden. André Greipel moet geen schrik hebben van mij, het is helemaal niet de bedoeling dat ik zijn plaats inneem."

Voorts wil hij opnieuw goed zijn in de klassiekers. Twee jaar geleden werd hij tweede na Tom Boonen in Kuurne-Brussel-Kuurne. "De voorbije jaren is dat klassieke werk een beetje links blijven liggen, ik wil de draad weer oppikken, die klassiekers rijden en bij Lotto-Soudal vind ik daarvoor een ideale ploeg terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties