Parcours van Tirreno officieel voorgesteld: opnieuw een duel tussen Van Avermaet en Sagan?

Redactie
| 3 reacties
Parcours van Tirreno officieel voorgesteld: opnieuw een duel tussen Van Avermaet en Sagan?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tirreno-Adriatico begint en eindigt ook volgend jaar met een tijdrit. Vorig jaar zegevierde Greg Van Avermaet in de Italiaanse rittenkoers. Gouden Greg had in het eindklassement één seconde voorsprong op Peter Sagan.

Op de eerste dag van de Tirreno staat er een ploegentijdrit van 22 kilometer in Lido di Camaiore op het programma. Op de slotdag is er een individuele race tegen de klok over 10 kilometer in San Benedetto del Tronto. Beide ritten zijn identiek aan die van vorig jaar, toen ging de eindzege in de zevendaagse wielerkoers naar Greg Van Avermaet. Onze landgenoot hield Peter Sagan (1 seconde) en Bob Jungels (23 seconden) achter zich nadat de vijfde rit werd geschrapt door extreme sneeuwval. Van Avermaet triomfeerde ook in de zesde etappe.

Halverwege de rittenkoers eindigt de zwaarste etappe volgend jaar op de Terminillo, een klim van 16 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3 procent. Twee jaar geleden won de Colombiaan Nairo Quintana er een memorabele rit in de sneeuw waarmee hij de leiderstrui overnam van Wout Poels. De Tirreno begint volgend jaar op 8 maart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties