Sean De Bie begint aan zijn vierde jaar bij Lotto: "Geen Ronde voor mij, ik ga toewerken naar de Brabantse Pijl"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Sean De Bie begint aan zijn vierde jaar bij Lotto: "Geen Ronde voor mij, ik ga toewerken naar de Brabantse Pijl"
Foto: © photonews

Sean De Bie bereidt zich met Lotto-Soudal op het Spaanse eiland Mallorca voor op het nieuwe wielerseizoen. De 25-jarige renner uit Bonheiden blikt er vooruit op zijn belangrijkste afspraken in 2017.

De renners van Lotto-Soudal hebben het op stage in Mallorca behoorlijk druk. Tussen het trainen en de vele meetings door sprak Wielerkrant met Sean De Bie, die ondanks het goede weer blijkbaar een beetje ziek aan het worden is. "Sinds eergisteren heb ik wat last van m'n keel, maar voorlopig kan ik er nog mee trainen", zegt de 25-jarige renner die aan zijn vierde seizoen in Lotto-loondienst begint.

Vorig jaar miste Sean De Bie, zoon van oud-wielrenner Eddy De Bie en neef van Danny De Bie, de Ronde van Vlaanderen door ziekte. "Dat was erg jammer. Dit jaar heeft de ploeg beslist dat ik geen kasseiklassiekers ga rijden. Roubaix ligt me sowieso niet zo goed, daar ben ik wat te licht voor", zegt De Bie die zijn programma voor het voorjaar nog niet helemaal kent. "Ik begin in Australië, maar nadien is het nog koffiedik kijken. Het is wel de bedoeling dat ik toewerk naar de Brabantse Pijl."

De Bie debuteerde het voorbije jaar in een grote ronde. Hij eindigde als 108ste in de Giro d'Italia. "Maar het komende seizoen rijd ik geen grote ronde. Dat weet ik al zeker. Ik bekijk de rest van het programma de komende dagen met de ploegleiding."

Jonge Benen

Het grote publiek leerde Sean De Bie kennen door de VRT-reeks Jonge Benen, waarin hij samen met Tim Wellens, Louis Vervaeke en Jasper Stuyven werd gevolgd in de voorbereiding en tijdens de eerste helft van het seizoen 2015. "Ik heb daar veel reacties op gehad van jonge rennertjes. Dat was wel plezant. Het is waarschijnlijk ook leuk om die reeks later nog eens terug te zien."

In januari komt er op Eén een tweede reeks van het programma met dit keer de jonge veldrijders Eli Iserbyt, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Laurens Sweeck in de hoofdrol. "Ik ga het zéker volgen", zegt De Bie. "Wout ken ik heel goed, daar ga ik af en toe mee trainen. En de gebroeders Sweeck ken ik al van toen ik voor het eerst op een fiets stapte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties