Tiesj Benoot over pechjaar 2016: "Ik heb mijn beste benen niet kunnen tonen"

Redactie
| 0 reacties
Tiesj Benoot over pechjaar 2016: "Ik heb mijn beste benen niet kunnen tonen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd bekendgemaakt dat Tiesj Benoot (22) zijn contract bij Lotto-Soudal verlengd heeft tot 2019. De beloftevolle Gentenaar wil er het komende jaar na een minder 2016 weer volledig staan.

Het voorbije half jaar sukkelde Benoot met de gezondheid. "Bij mijn val in de Ronde heb ik een wiplash opgelopen. Mijn kin is omhoog geschoten en daarbij is mijn maag uitgerokken. Daardoor kwam er telkens maagzuur in mijn keel terecht en is mijn keel gaan ontsteken. Mijn weerstand werd op die manier verzwakt", verklaart Benoot zijn onopvallende tweede deel van het seizoen in HLN.

"Ik heb een dieet gevolgd om mijn maag te kalmeren en uiteindelijk heeft een chiropractor het probleem opgelost. In augustus heb ik ook nog een voedselvergiftiging opgelopen tijdens een stage in Livigno", gaat Benoot verder. Onze jonge landgenoot wil in 2017 de pech van vorig seizoen van zich af fietsen.

"Ik heb mijn beste benen niet kunnen tonen. Ik had het gevoel dat die eraan kwamen toen ik viel. Straks heb ik acht kansen in het voorjaar. Daar uitslagen op kleven, is moeilijk. Het doel moet zijn om mee te doen in de finale", besluit Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties