Waeytens kijkt uit naar de Klassiekers: "Het wordt anders zonder John, maar zonder deze ploeg won hij niet in San Remo en Roubaix"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Waeytens kijkt uit naar de Klassiekers: "Het wordt anders zonder John, maar zonder deze ploeg won hij niet in San Remo en Roubaix"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zico Waeytens maakt zich op voor het voorjaar bij Giant-Alpecin (in 2017 wordt Sunweb hoofdsponsor) Vorig jaar ging dat de mist in door een bizar ongeval op training, hopelijk kan de formatie zich deze keer wel probleemloos voorbereiden. Het moet wel aan de bak zonder John Degenkolb.

Degenkolb won in 2015 nog Parijs-Roubaix én Milaan-San Remo. De Duitser kon zijn kansen dit seizoen niet verdedigen doordat een oudere Britse dame zich in Calpe van rijvak vergiste en de hele ploeg van de weg maaide. Met Degenkolb nu bij Trek-Segafredo, werkt Waeytens voor een ander speerpunt.

Toch niet mee overgestapt met John Degenkolb

“Ik kijk uit naar de Klassiekers, mijn doel is om steeds een goeie finale te rijden en Michael Matthews zo goed mogelijk bij te staan”, aldus Waeytens in een gesprek met Wielerkrant.be. Matthews is een onbekende factor. “Het zal anders zijn dan met John, met hem kon ik het zowel in als naast de koers goed vinden.”

“Michael ken ik nog niet zo goed. Het is uiteraard jammer dat ik niet meer met John kan werken, maar ik voel me heel goed in de ploeg. Ik heb ook de keuze gehad om mee te gaan met Degenkolb, maar besloot om dat niet te doen.”

Hij heeft vertrouwen in de mogelijkheden van Giant-Alpecin. “We hebben ook zonder John een goeie ploeg voor de Klassiekers. Anders wint hij niet in Milaan-San Remo en Roubaix.” Beter doen dan vorig jaar is een must, al kon het team daar zelf niets aan doen.

De Britse oma die links ging rijden, lag aan de grond van het mindere voorjaar. “Vorig jaar liep alles in het honderd door dat accident op stage, dat heeft de hele ploeg geraakt. Niet alleen mentaal, maar ook sportief. Alles veranderde op dat moment.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties