Zal Peter Sagan Parijs-Roubaix rijden op een fiets met schijfremmen?

Redactie
| 3 reacties
Zal Peter Sagan Parijs-Roubaix rijden op een fiets met schijfremmen?

Peter Sagan heeft het plan om in Parijs-Roubaix volgend jaar schijfremmen te gebruiken. De wereldkampioen heeft de schijfremmen al uitvoerig getest op trainingskamp in Spanje.

Bora-Hansgrohe presenteerde deze week de Roubaix-fiets van goudhaantje Peter Sagan. Het gaat om de Specialized S-Works Roubaix. De komende weken zal Sagan een keuze maken of hij de fiets al dan niet zal gebruiken in de hel van het noorden, zo schrijft CyclingTips.

Zij spraken met de nieuwe technisch directeur van de Duitse WorldTour-formatie, Lars Teutenberg. "Ja, Peter wil de schijfremmen misschien wel gebruiken in sommige voorjaarskoersen. We mogen ze weer gebruiken. De fietsen zijn voor ons helemaal nieuw, dus we moeten de renners zichzelf eerst nog thuis laten voelen met de schijfremmen. Het is gewoon de vraag wanneer die grote verandering er gaat komen."

"Peter wilde deze remmen echt testen", gaat Teutenberg verder. "Het wordt nog wat uitgewerkt naar zijn voorkeuren en zijn gevoel. Daarna moeten we kijken." Teutenberg vindt zelf dat ze vooral in koers getest moeten worden. "Je hebt echt alle natte en moeilijke, glibberige omstandigheden nodig om het verschil te kunnen aanvoelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties