Fransman van Lotto-Soudal geeft Ardense klassiekers op: "Mijn voorjaar stopt na Roubaix"

Redactie
| 0 reacties
Fransman van Lotto-Soudal geeft Ardense klassiekers op: "Mijn voorjaar stopt na Roubaix"

Tony Gallopin zal in 2017 niet langer de Ardense klassiekers koersen. De Fransman van Lotto-Soudal keert terug naar zijn eerste liefde, de voorjaarsklassiekers op Vlaamse bodem en Parijs-Roubaix. 

Met twee derde plaatsen in de Brabantse Pijl (2016 en 2014), een zesde plaats in de Amstel Gold Race in 2015 en geen enkele plek in de top tien in de Waalse Pijl of Luik-Bastenaken-Luik kan Tony Gallopin niet echt terugblikken op een succesvolle campagne in de Ardense klassiekers.

"Op een of andere manier heb ik daar nooit echt gescoord", blikt de Fransman nog even terug op trainingsstage in Mallorca. "Nochtans denk ik dat het koersen zijn die me wel liggen, getuige mijn vijfde plaats op de Muur van Hoei in de derde etappe van de Tour de France van 2015, maar het lukte me nooit om er in het voorjaar te presteren. Soms kwam dat door ziekte, soms was mijn conditie gewoon niet goed genoeg meer."

Ronde van Vlaanderen

Dus staat Gallopin op 28-jarige leeftijd op een kantelmoment in zijn carrière en verandert hij het geweer van schouder. Hij keert terug naar de Vlaamse klassiekers. Voor het eerst sinds 2014 zal hij dus opnieuw aan de start staan van de Ronde. "En ook nog de andere voorjaarswedstrijden, eerst rijd ik Parijs-Nice - ook een belangrijk doel in mijn seizoen. Maar ik denk dat ik die conditie nog verder kan aanscherpen of behouden in de voorjaarswedstrijden op Vlaamse bodem."

"Ik houd ook van die koersen en ben blij dat ik ze opnieuw zal rijden. De voorbije jaren volgde ik de Ronde of Parijs-Roubaix op televisie en dan vloekte ik telkens toch even: 'Verdorie, wat zit ik hier thuis te doen'. De sfeer in die wedstrijden, die ambiance, die vind je nergens anders. Ik ga voluit voor die wedstrijden en rijd geen Ardense klassiekers in 2017. Mijn voorjaar stopt na Parijs-Roubaix."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties