Jürgen Roelandts blijft hopen op klassieker: "Als alles meezit, kan ik zo'n wedstrijd winnen"

Redactie
| 8 reacties
Jürgen Roelandts blijft hopen op klassieker: "Als alles meezit, kan ik zo'n wedstrijd winnen"

Jürgen Roelandts (31) begint aan zijn tiende seizoen bij Lotto-Soudal en blijft jagen op die grote klassieke zege. "Dat blijft mijn grote doel", klinkt het bij de kopman.

"Ik geloof er nog steeds in dat die zege mogelijk is als alle puzzelstukjes in elkaar vallen", zegt Jürgen Roelandts. Hij stond in 2013 op het podium van de Ronde van Vlaanderen, de zege ging toen naar Fabian Cancellara. De 31-jarige Roelandts is al een paar jaar outsider voor de Ronde van Vlaanderen en strijdt ook vaak mee in de finale van de andere voorjaarsklassiekers. Winnen zat er evenwel nog niet in voor de sympathieke kopman van Lotto-Soudal.

"Het blijft het grote doel in mijn carrière", vertelde hij op trainingsstage in Mallorca. "En ik geloof er nog altijd in dat ik die droom kan realiseren. Ik ben geen Tom Boonen of Fabian Cancellara, maar als alles eens meezit, kan ik ook zo'n klassieker winnen. Ik word nog elk jaar sterker en in sommige koersen, zoals bijvoorbeeld Milaan-Sanremo, helpt het ook om iets meer ervaring te hebben. Dit jaar werd ik er derde, dat kon de Jürgen die Milaan-Sanremo in 2009 of 2010 reed niet. Je leert ook koersen beter lezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties