"Tom gaat voor zijn vijfde kassei, waarom zou het níét kunnen?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 45 reacties
"Tom gaat voor zijn vijfde kassei, waarom zou het níét kunnen?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Tom Boonen zwaait volgend voorjaar één van de beste Belgische renners aller tijden af. We gingen horen bij fanclub De Wielkeszuigers wat zij van Tornado Tom verwachten in zijn laatste exploten.

De verwachtingen zijn alvast hoog. "Hij gaat zeker nog een voorjaar schitteren", aldus voorzitter Christophe Scheire. "In november heb ik hem nog gezien en hij stond héél scherp. Hij wil in Parijs-Roubaix afsluiten met een overwinning."

Geen makkelijke taak. "Zijn vijfde kassei had hij eigenlijk vorig jaar al moeten winnen. Het zou mooi zijn mocht het lukken. Cancellara is afgezwaaid met een Olympische titel. Waarom zou dat voor Boonen niet kunnen?"

Ze gaan het hem niet cadeau geven omdat het zijn laatste is

-Christophe Scheire

Concurrentie zal er zeker zijn. "Ze gaan hem zo'n grote koers niet cadeau geven omdat het zijn laatste is. Het is uitkijken voor Van Avermaet en Sagan, maar ook voor enkele ex-ploegmaats die hij zal tegenkomen. Neem nu Stijn Vandenbergh, die zou graag met hem naar de piste gaan. Ook Oliver Naessen zette een stap vooruit de laatste tijd."

Kan Boonen het nog? Als hij gespaard blijft van pech, wel. "Niemand gaf hem nog een kans na zijn schedelbreuk. Er zijn er velen die nooit meer op een fiets zouden stappen. Het verschil met een andere renner is dat tweede in Roubaix en derde op het WK bij Tom niet als een goed seizoen gezien wordt."

Dat heeft te maken met zijn grote palmares. "Voor mij is zijn carrière sowieso geslaagd. Gaan we ooit nog een Belgische renner hebben die zo’n palmares bij elkaar fietst?" Boonen zou denken aan Argentinië om zich voor te bereiden. Geen slechte keuze, vindt Scheire. "In zijn boerenjaar 2012 was hij daar ook gestart."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties