Interview Topsportcoördinator reageert op uitspraken De Buyst: "Ik hoop ook dat hij nooit meer terug naar de piste moet"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Topsportcoördinator reageert op uitspraken De Buyst: "Ik hoop ook dat hij nooit meer terug naar de piste moet"

Jasper De Buyst zorgde voor een opmerkelijk zware reactie richting de wielerbond. Na zijn mindere Olympische Spelen door ziekte gaf hij aan nooit meer naar de piste terug te willen. Topsportcoördinator Koen Beeckman is allerminst gelukkig met de uitspraken van De Buyst.

De Buyst viel immers de bond rechtstreeks aan, dat kan u hier nog eens nalezen. "Of ik verrast was? Neen, niet echt", aldus Koen Beeckman in een gesprek met Wielerkrant.be. "Ik vind het alleen jammer dat hij zo reageert. Het is scherp en heel kort door de bocht. Zulke zaken hou je beter binnenskamers."

Vooral de eerste reactie van bondscoach Peter Pieters na zijn teleurstellende eerste dag, schoten bij De Buyst in het verkeerde keelgat. "Ik kan begrijpen dat hij er verveeld mee zat, maar dat is een reactie van de coach in het heetst van de strijd."

Ga je een grote coureur worden door in de sprinttrein van Greipel mee te draaien?

De bondscoach wist ook niet dat hij ziek was. "We wisten het niet en stonden allemaal perplex. Hij gaf ook geen enkel signaal, waarom zei hij niet dat hij zich de dag ervoor niet goed voelde? We hadden een dokter mee en er had misschien nog iets aan gedaan kunnen worden."

De Buyst geeft aan dat hij voor meer prestige kiest op de weg. "Erkenning en prestige? In de sprinttrein van Greipel werken is een mooie rol, maar een comfortabele. Je moet niet voor jezelf rijden en als je niet wint, is het omdat de sprinter het niet afwerkte. Haal je zo prestige, ga je zo een grote coureur worden?"

Het grote geld

"Als ik zie wat de Spelen teweeggebracht hebben voor Jolien, die krijgt erkenning." Het geld op de weg is ook een grote lokroep. "Je moet ook niet alles voor het geld doen, je kan ook zelf geschiedenis schrijven, ook al is het financieel voordeel kleiner op de Olympische Spelen dan in de Tour."

De renner wil niet meer terug naar de piste, de wielerbond staat ook niet meer te springen om opnieuw samen te werken. "Ik hoop voor hem dat hij niet naar de piste moet terugkeren", sloot Beeckman af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties