Beresterke Kevin Pauwels wordt derde na de twee tenoren: "Ik heb effectief aan winnen gedacht"

Redactie
| 14 reacties
Beresterke Kevin Pauwels wordt derde na de twee tenoren: "Ik heb effectief aan winnen gedacht"
Foto: © photonews

Kevin Pauwels reed in Antwerpen naar eigen zeggen zijn sterkste cross van het seizoen. De 32-jarige renner van Marlux-Napoleon Games moest desondanks tevreden zijn met de derde plaats.

Pauwels heeft in de Scheldecross getoond dat het mogelijk is om de twee grote tenoren tot het einde te volgen. "Ik denk dat dit mijn beste cross van het seizoen was. Ik heb kunnen meedoen tot de laatste ronde, alleen die zand- en loopstrook waren er te veel aan. Zonder die obstakels zat er misschien meer in, maar utieindelijk hadden Mathieu en Wout toch iets meer overschot", zei de 32-jarige Pauwels aan Sporza.

"In de voorlaatste ronde maakte ik een foutje op het moment dat Wout voorbijkwam in bocht en daarna had ik het lastig op de loopstrook. Die twee lopen iets rapper en die strook daarna was ook echt lastig. Toen had ik het even moeilijk. Ik heb effectief aan winnen gedacht. Ik hoopte dat ze mij zouden laten rijden,maar ze zagen ook dat ik redelijk goed was en dan laten ze mij natuurlijk niet gaan", aldus Pauwels.

De ervaren renner van Marlux-Napoleon Games dacht dat Van der Poel en Van Aert naar elkaar gingen lonken. "Ik hoopte te kunnen profiteren van het steekspel tussen die twee. Misschien zouden ze even twijfelen, maar dat was niet het geval. Ik weet niet of het dit seizoen nog gaat gebeuren dat ze met twijfels zitten. Ik hoop het natuurlijk, maar zoals ze nu rijden zal het moeilijk worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties