Boeckmans op de goeie weg: "Alleen mijn tanden staan nog scheef"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Boeckmans op de goeie weg: "Alleen mijn tanden staan nog scheef"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kris Boeckmans maakte in de Vuelta van 2015 een doodsmak en raakte enkele weken in coma. Het voorbije seizoen stond in het teken van de weg terug, maar nu kan hij opnieuw doelen stellen.

"Het gaat vrij goed", aldus Boeckmans in Het Nieuwsblad. "Een mirakel eigenlijk, want ik kom van ver. Ik werd wakker in een onbekende kamer en kon mijn hoofd niet bewegen. Nu staan enkel mijn tanden nog scheef."

Aan zijn gebit moet nog heel wat gebeuren. "Ik zat onlangs een uur bij de tandarts, gewoon om te bespreken wat er moest gebeuren. Ik moet zeker nog twaalf keer naar de tandarts om nieuwe tanden te plaatsen."

Ik wil mijn schade inhalen in de Vuelta

Tijdens het seizoen gaat dat immers niet, al werd zijn neus wel al geopereerd. "Dat was dringender. Ze hebben mijn sinussen opgekuist en mijn neusbeen rechtgezet. Dat stond helemaal scheef waardoor het ene neusgat amper lucht kon opnemen."

Hij kijkt opnieuw uit naar een Grote Ronde. "Ik wou dat eigenlijk vorig jaar al doen, maar dat was niet slim geweest. De Vuelta? Die zou ik graag rijden. Nare herinneringen heb ik niet, ik had toen het gevoel dat ik een rit kon winnen en wil nu mijn schade inhalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties