Broers Roodhooft houden drie(!) veldritteams boven water: "De cross zal altijd overleven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Broers Roodhooft houden drie(!) veldritteams boven water: "De cross zal altijd overleven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat zou de cross zijn zonder de broertjes Roodhooft? Wel, als je het cru bekijkt, verdwijnen dan twintig renners en drie ploegen. De broers willen hun rol zelf echter niet overschatten.

"Wij hebben geen drie ploegen", stelt Philip Roodhooft duidelijk in Het Laatste Nieuws. "We runnen de Corendon-ploeg met Van Der Poel en zorgen ervoor dat de twee andere teams voldoende budget hebben én dat er iemand sportief kan aansturen."

De drie teams zijn Beobank-Corendon, Era-Circus en Steylaerts-Verona. Bij Beobank-Corendon is Van Der Poel de kopman, bij Era-Circus en Steylaerts-Verona is dat respectievelijk Laurens Sweeck en Gianni Vermeersch.

Dominantie van de grote twee

Waarom niet alle drie in één team? "Als Sweeck en Vermeersch derde of vierde worden als ploegmaat van Van Der Poel, haalt iedereen de schouders op. Als ze een andere trui dragen, heeft dat wel sponsorwaarde."

En de dominantie van Van Aert en Van der Poel, wordt die niet te groot? "De cross zal altijd overleven. Het wegwielrennen heeft Eddy Merckx toch ook overleefd? Won Nys niet ooit 28 crossen op één seizoen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties