Eli Iserbyt binnenkort te zien in 'Jonge Benen': "Flatteerde me dat ze aan mij dachten"

Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties
Eli Iserbyt binnenkort te zien in 'Jonge Benen': "Flatteerde me dat ze aan mij dachten"

In januari komt het tweede seizoen van 'Jonge Benen' op de buis. De VRT-reeks duikt dit keer het veld in. Eli Iserbyt is één van de vier veldrijders die intensief gevolgd werd tijdens (en in de aanloop naar) het huidige veldritseizoen.

"Ze volgen mij al van in de zomervakantie", zegt Iserbyt aan Wielerkrant. "De nadruk van het programma ligt op wat er naast de cross gebeurt. Ze tonen onze voorbereiding, onze trainingen en wat onze andere interesses en bezigheden zijn. Ik denk dat de kijkers het leven van een veldrijder daardoor wat beter zullen begrijpen."

Productiehuis 'De Chinezen' koos voor de 19-jarige Eli Iserbyt naast de toppers Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Laurens Sweeck. De wereldkampioen bij de beloften vond de belangstelling wel fijn. "Ja, het flatteerde me dat ze aan mij dachten. Ze speelden blijkbaar al langer met dat idee. Het klikte ook meteen met de crew."

Benieuwd naar proefaflevering

Sean De Bie, die in het eerste seizoen van 'Jonge Benen' te zien was, zei dat hij nadien veel vaker werd herkend. Niet in het minst door jonge rennertjes. Iserbyt ligt daar niet wakker van. "Of ik een BV ga worden? Ik zal er alleszins niet door veranderen. Na de uitzendingen zal ik de impact van het programma pas kunnen inschatten."

Maandag krijgen de vier veldrijders voor het eerst een proefaflevering te zien. "Daar ben ik wel enorm benieuwd naar", aldus Iserbyt. De wielerfans moeten nog wachten tot 9 januari. Dan start de reeks, die vier afleveringen zal tellen, op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties