Sanne Cant wint Scheldecross, Marianne Vos meteen vierde bij haar rentree in het veld

Redactie
| 0 reacties
Sanne Cant wint Scheldecross, Marianne Vos meteen vierde bij haar rentree in het veld

Sanne Cant heeft de Scheldecross op haar naam geschreven. De Belgische kampioene won na een spannende strijd voor de Nederlandse Sophie de Boer. Marianne Vos werd bij haar rentree in het veld meteen vierde.

Marianne Vos moest na een afwezigheid van bijna twee jaar – haar laatste cross was het WK in Tabor in januari 2015 – op de laatste rij starten. Het belette niet dat de Nederlandse in een mum van tijd oprukte naar de voorste regionen en in een groepje belandde met Sanne Cant en Katerina Nash.

Halfweg cross moest Vos haar inspanning bekopen en viel ze weg uit het achtervolgende groepje, waar vooral Cant het tempo bepaalde. Nash bleef langer in het wiel, maar ook zij zou de Belgische kampioene, die op zoek ging naar de ontsnapte De Boer, moeten laten rijden.

Bij de laatste passage aan de finish telde Cant nog steeds negen seconden achterstand en ondanks een klein foutje in de zandstrook wist de Belgische kampioene in de laatste honderden meters de Nederlandse alsnog bij te benen en zelfs de overwinning te pakken in een lange sprint. Nash werd derde. Vos eindigde op de vierde stek, op 59 seconden van Cant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties