Interview Stank voor dank bij De Buyst: "Niet alleen de bond, maar ook jongens als De Ketele brachten Jasper naar Rio"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Stank voor dank bij De Buyst: "Niet alleen de bond, maar ook jongens als De Ketele brachten Jasper naar Rio"

Topsportcoördinator Koen Beeckman reageerde gisteren bij ons al op de sneren van Jasper De Buyst richting de wielerbond. Hij geeft ook aan dat renners snel vergeten wat er voor hen gedaan wordt.

Er werd immers zwaar geïnvesteerd om De Buyst naar de Spelen te krijgen. "Testen in de windtunnel, nieuwe fietsen, nieuwe helmen, speciale pakken, om dan nog te zwijgen over al die stages. Ik wil het kostenplaatje wel eens berekenen", aldus Beeckman.

"Ik ben ook atleet geweest, op het moment zelf is dat allemaal vanzelfsprekend. Sommige renners zijn wél snugger en erkentelijk. Wij moeten geen standbeeld krijgen, hé, maar enig respect is op zijn plaats", gaat de topsportcoördinator verder.

De Jasper De Buyst van twee jaar terug, dat was medaillemateriaal

-Koen Beeckman

"Jasper vergeet ook dat het niet enkel de bond was, maar ook zijn collega's. Voor de Olympische Spelen moet je kwalificeren als land. Met alleen zijn punten, was hij er niet geraakt. Een aantal renners, onder meer Kenny De Ketele, hebben voor die kwalificatie gezorgd, maar het was Jasper die mocht afreizen."

Het liet alvast sporen na. "Die jongens zijn nog steeds teleurgesteld. Je mag aan hen vragen wat ze vinden van onze werking, het gaat alleen positief zijn." Beeckman wil het nu vooral afsluiten. "Ach, ik hoop dat hij de renner wordt die hij wil zijn. Maar de Jasper van twee jaar geleden hebben we nog niet gezien. Dat was medaillemateriaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties