Teleurgestelde Van Aert moest nipt de duimen leggen in Scheldecross: "Details maken het verschil"

Redactie
| 21 reacties
Teleurgestelde Van Aert moest nipt de duimen leggen in Scheldecross: "Details maken het verschil"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een beresterke Wout van Aert moest pas in de absolute slotfase van de Scheldecross in Antwerpen de duimen leggen voor Mathieu van der Poel. De wereldkampioen was dan ook erg ontgoocheld.

"Het is teleurstellend om het op de laatste strook zo te moeten afgeven", zei Van Aert na de cross aan Sporza. "Ik denk dat ik een goeie koers rijd, maar voelde al snel dat het in laatste ronde echt op details zou aankomen. Het was niet mogelijk om elkaar eraf te rijden. Het was knokken om als eerste de zandstrook in te duiken."

Van Aert ging diep om als eerste aan de zandstrook te kunnen beginnen. "We hebben ons allebei zodanig geforceerd dat we in de loopstrook even moesten bekomen. In de laatste zandstrook was het niet mogelijk in het wiel te blijven. Ik reed even snel als Mathieu bij het in gang trekken, maar die verloren 20 meter kreeg ik niet meer dicht en zo was overwinning gaan vliegen."

Morgen krijgt Van Aert een nieuwe kans. "Ik hoop dat ik goed kan recupereren naar Namen toe, maar langs de andere kant heeft iedereen vandaag normaal het beste van zichzelf gegeven. Niemand heeft zich echt kunnen sparen. We staan morgen gewoon weer met gelijke wapens aan de start."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties