Van der Poel moest diep gaan om Scheldecross te winnen: "Een duel op het scherpst van de snee"

Redactie
| 14 reacties
Van der Poel moest diep gaan om Scheldecross te winnen: "Een duel op het scherpst van de snee"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel boekte in de Antwerpse Scheldecross al zijn twaalfde zege van het seizoen. Maar van een leien dakje liep het niet voor de Nederlandse kampioen. Hij moest diep gaan om Van Aert en Pauwels van zich af te schudden.

"Ik voel het wel, ja. Het was een lange cross en we moesten hoe dan ook veel rondjes afwerken. Mijn vader riep al in de tweede ronde dat het een lange cross ging worden en hij heeft gelijk gekregen", zei Mathieu van der Poel voor de microfoon van Sporza. "Of ik mij heb ingehouden? Het parcours lag er zo snel bij en we waren echt aan elkaar gewaagd vandaag. Het had niet veel zin om weg te rijden. Ik had al snel door dat het in de laatste ronde moest gebeuren. Iedereen wist dat die cruciaal zou zijn."

Het publiek genoot van de titanenstrijd. "Het was een duel op het scherpst van de snee. Ik heb die ene bocht afgesneden, want het moest daar gebeuren. Ik ging zij aan zij met Wout naar die bocht en niemand wilde afgeven. Als je op kop een foutje maakte, was het niet zo erg. Maar als je in tweede positie een foutje maakte, was de koers meteen verloren."

"Op een gegeven moment zat ik in derde positie gevangen na Kevin Pauwels", geeft Van der Poel aan. "Het was heel slim gedaan van Wout om Kevin nog net voorbij te gaan voor het ingaan van die strook. Kevin maakte een klein foutje en daardoor had Wout een mooi gat. Maar ik heb zo snel mogelijk geprobeerd van het te dichten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties