Vos voor het eerst in twee jaar terug veldrijdster: "Het is een vraagteken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Vos voor het eerst in twee jaar terug veldrijdster: "Het is een vraagteken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marianne Vos keert dit weekend terug in het veldritpeloton. De Nederlandse veelwinnares werd al zeven keer wereldkampioen, maar gaf er na een bronzen medaille in Tabor de brui aan.

Vandaag komt ze terug in actie in de Scheldecross in Antwerpen. "Het is lang geleden, vorig seizoen heb ik helemaal gemist", aldus Vos bij Sporza. "Ik heb geen idee waar ik sta. De anderen hebben al drie maanden veldrijden achter de rug. Ik ben hartstikke onzeker."

"Ik mag de lat niet te hoog leggen", tempert de Nederlandse de verwachtingen. "Ik heb qua uitslag geen doel, ik wil gewoon een goeie wedstrijd rijden. Veel zal afhangen van mijn eerste ronde, want ik moet achteraan starten."

Tijdens mijn afwezigheid is het niveau bij de vrouwen enorm gestegen

-Marianne Vos

Ze sprokkelde immers nog geen punten. "Die regels gelden voor iedereen. Ik zal de komende weken punten moeten sprokkelen om een beetje meer naar voren te mogen starten. Het fietsen ben ik niet verleerd en het plezier is er ook."

Vos had duidelijk heimwee naar de sport die ze zo lang domineerde. Maar zal ze dat opnieuw kunnen? "Tijdens mijn afwezigheid is het niveau bij de vrouwen enorm gestegen", geeft ze toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties