Japanse wielrenner riskeert carrière als hij België niet in mag: "Hij is er kapot van"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Japanse wielrenner riskeert carrière als hij België niet in mag: "Hij is er kapot van"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als Japanner de moeite doen om een Vlaamse sport te leren, trainen voor een goeie winter en dan doodleuk het land uitgezet worden wegens visum overschreden. Het overkwam Yu Takenouchi die nu via het kabinet Francken toch het land in wil.

"Yu is er helemaal kapot van", geeft verzorger Ranjit Laevens aan in Het Nieuwsblad. De Japanner zou dit weekend normaal gezien crossen, maar werd het land uitgezet bij aankomst. Via Turkije moest hij opnieuw naar Japan.

Geen asielzoeker

In Turkije werd hij overigens slecht behandeld én raakten zijn fietsen zoek. "Hij was in fout, akkoord. Hij had zijn visum moeten verlengen. Maar Yu is geen asielzoeker, hé. Hij komt naar België om zijn droom waar te maken en een beter renner te worden."

Hij mag tot 1 februari het land niet in, wat een drama zou zijn. "Hij heeft contracten met organisatoren die hem betalen om te starten en hij wil zijn sponsors met goeie prestaties overtuigen om in hem te investeren." Via de UCI wordt gelobbyd bij het kabinet Francken. Daar wordt de zaak vanaf maandag onderzocht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties