Onterechte nederlaag? "Van Aert was gewoonweg de beste in Namen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Onterechte nederlaag? "Van Aert was gewoonweg de beste in Namen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert moest het voorbije weekend twee keer de duimen leggen tegen zijn ijzersterke Nederlandse concurrent Mathieu Van der Poel. Volgens ploegleider Albert was dat in Namen helemaal niet nodig.

Integendeel. "Op de Citadel was Wout Van Aert de betere van de twee", geeft Albert aan in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Helaas leidde dat niet tot een overwinning." Er kwamen enkele technische foutjes aan te pas.

"Oké, Wout maakte foutjes, maar als je tot drie keer toe een gat van tien, vijftien seconden op Van der Poel kan dichtrijden, ben je de beste in koers", gaat Albert verder. "Hij wachtte Wout nota bene niet op."

13-5

Een gemiste kans dus voor het kamp-Van Aert. "Dat voelde zuur aan. Op die foutjes na viel hem weinig te verwijten, door die verspeelde krachten zat hij in de finale á bloc." De balans helt intussen serieus over naar de kant van Van der Poel.

"In de achttien onderlinge duels zette Van der Poel er dertien naar zijn hand. Dat is meer dan zeventig procent." Deels dankzij de weergoden. "In een nattere winter was er meer evenwicht geweest, maar de cijfers zijn wat ze zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties