Van der Poel over 'oorlog' in de cross: "Misschien hebben sommige fans heimwee naar periode Nys-Albert"

Redactie
| 23 reacties
Van der Poel over 'oorlog' in de cross: "Misschien hebben sommige fans heimwee naar periode Nys-Albert"

Zowel tijdens als buiten de cross zijn Wout Van Aert en Mathieu van der Poel twee gentlemen. Dit weekend kregen we toch een hevige strijd op het scherpst van de snee te zien.

Volgens van der Poel was er zeker niets mis mee. Hij wil een sportieve strijd voeren met zijn grootste rivaal. "In het veld mag het er best hard toegaan, zolang iedereen zijn handen maar thuishoudt", aldus van der Poel. "Alleen denkt Wout er hetzelfde over als ik. We willen alle twee absoluut winnen, maar niet als we de andere daarvoor moeten doen vallen."

"We komen mekaar nu eenmaal elke week tegen, dan kan je maar beter op een fatsoenlijke manier met mekaar omgaan", zegt de Nederlandse kampioen in Het Nieuwsblad. En de crosser bedoelt dat ook verbaal, laat hij uitschijnen.

"Misschien dat sommigen fans heimwee hebben naar de periode Nys-Albert. Maar Niels was in zijn laatste jaren ook al minder fors in zijn uitspraken", klinkt het. "Uiteindelijk word je daar toch voor afgestraft. Daarom zal ik altijd zeggen wat ik te zeggen heb, maar wel op een redelijke, vriendelijke manier", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties