Australische hardrijder heeft ook ronde-ambities: "Ik wil mezelf niet verwijten dat ik het nooit geprobeerd heb"

Redactie
| 2 reacties
Australische hardrijder heeft ook ronde-ambities: "Ik wil mezelf niet verwijten dat ik het nooit geprobeerd heb"

Rohan Dennis staat op dit moment gekend als één van de beste tijdrijders ter wereld. Maar de 26-jarige Brit van BMC heeft ook ronde-ambities.

Binnen vier jaar wil Dennis zich kunnen meten met de beste ronderenners in een grote ronde. "Ik wil het gewoon geprobeerd hebben", zegt de Rohan Dennis. Bij BMC hebben ze met Richie Porte en Tejay van Garderen op dit moment evenwel genoeg klassementsrenners, maar voor de toekomst is de 26-jarige Dennis een degelijke optie.

"Misschien ligt het wel niet binnen mijn mogelijkheden en zal ik het nooit halen. Als dat het geval is ga ik gewoon weer doen waar ik goed in ben en dat is tijdrijden en kleinere rondes winnen. Maar ik wil mezelf niet verwijten dat ik het nooit geprobeerd heb", aldus Dennis.

"Ook al zou ik Olympisch goud winnen, maar nooit eens alles op alles gezet in een grote ronde, dan zou ik daar toch spijt van blijven hebben. De komende jaren kan ik veel van Porte en Van Garderen leren om te kijken hoe zij met het kopmanschap omgaan. Ik zal in de Giro samen met Van Garderen proberen zo hoog mogelijk te eindigen in 2017. Dat wordt een eerste test", besluit Dennis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties