De Gendt even nuchter als altijd: "Ergens is het ook het enige waar ik echt goed in ben"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 2 reacties
De Gendt even nuchter als altijd: "Ergens is het ook het enige waar ik echt goed in ben"

Thomas De Gendt heeft er een uitstekend seizoen opzitten in 2016. Het hoogtepunt van zijn jaar was ongetwijfeld ritwinst op de Mont Ventoux.

Op de ploegvoorstelling van Lotto Soudal kwam de Waaslander nog eens terug op die memorabele dag. "Voor de meeste renners is het natuurlijk een droom om een rit in de Tour te winnen", opent De Gendt. "Dat het bij mij op de Ventoux is, maakt het dubbel zo mooi. Natuurlijk ga ik dit nooit vergeten. Ik ben echt blij dat ik dit heb kunnen verwezenlijken."

Aanvallen, aanvallen, ...

Aanvallen blijft nog steeds het motto van De Gendt. "Ergens is het ook het enige waar ik echt goed in ben", lacht de renner. "In al de rest ben ik middelmatig, maar qua aanvallen durf ik zeggen dat ik toch wel bij de besten hoor. Als je zoveel mogelijk aanvalt, komen die kansen om te winnen vanzelf."

Waar liggen de doelstellingen voro 2017? "Mij maakt het niet uit welke koersen ik kan winnen. Of dat nu Parijs-Nice, Catalonië, Dauphiné of de Tour is, dat maakt niet zoveel uit voor mij. Ik rijd toch meestal de WorldTour-koersen en als ik dan win, zit er toch wel een mooie koers bij", besluit De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties