"De Tour is iets speciaals, maar ik heb zin om er aan de start te staan in 2017"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
"De Tour is iets speciaals, maar ik heb zin om er aan de start te staan in 2017"

Het was een vruchtbaar seizoen voor Tim Wellens in 2016. Met vier overwinningen, toch niet de minste, was hij één van de uitblinkers van zijn ploeg Lotto Soudal.

De Limburger won de afsluitende rit in Parijs-Nice en een etappe in de Ronde van Italië. Bovendien was hij ook goed voor een ritzege en eindwinst in de Ronde van Polen. "Ik ben tevreden. Voor mij was het een leuk seizoen met vier mooie overwinningen", opent Tim Wellens.

"Het tweede deel van het seizoen was niet zo goed als ik gehoopt had. Maar ik trek me op aan het eerste deel van het seizoen met die zeges", zegt de aanvaller. "Voor mij is het nu belangrijk om elk jaar beter en beter te doen. Het is moeilijk om te zeggen welke koers ik wil winnen. Ik wil gewoon beter doen."

Opnieuw naar de Tour

In 2017 zal Wellens opnieuw aan de start van La Grande Boucle staan. "Het doel is om daar net zoals in de Giro van dit jaar een etappe te winnen. Dat zal al moeilijk zijn, maar we hebben ook André (Greipel) voor de sprint. De Tour is iets speciaals, maar ik heb zin om er aan de start te staan in 2017", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties