Drievoudig wereldkampioen cyclocross Zdenek Stybar duikt volgende week twee keer het veld in

Koen Frans
Koen Frans
| 25 reacties
Drievoudig wereldkampioen cyclocross Zdenek Stybar duikt volgende week twee keer het veld in
Foto: © photonews

Voor de start van het wielerseizoen op de weg wil Zdenek Stybar nog eens proeven van zijn eerste liefde: het veld. De drievoudige wereldkampioen veldrijden verschijnt volgende week aan de start van de crossen in Loenhout en Bredene.

De 31-jarige Zdenek Stybar werd in 2010, 2011 en 2014 wereldkampioen veldrijden, maar timmerde nadien aan een aardige carrière op de weg. De Tsjech van Etixx Quick-Step Floors zal volgende week echter nog eens terugkeren naar zijn eerste grote liefde.

Stybar verschijnt op donderdag 29 december aan de start in de cross van Loenhout, een dag later zal hij ook rondjes draaien in Bredene. Na die twee veldritten trekt Stybar met Quick-Step naar het Spaanse Calpe, waar de voltallige ploeg van Patrick Lefevere zich zal voorbereiden op het nieuwe wielerseizoen.

"Wil me gewoon amuseren"

"Ik ben enorm blij om na een jaar nog eens terug te keren naar het veld", zegt Stybar in een officiële persmededeling van de ploeg. "Het zal fantatisch zijn om opnieuw te kunnen koersen en het oude gevoel te laten terugkomen. Maar ik kan niet beloven dat ik na mijn overstap naar het wegwielrennen een rol van betekenis zal kunnen spelen. Zeker nu er zo'n sterk deelnemersveld is. Ik wil me gewoon amuseren, maar ga uiteraard wel mijn best doen", blikt de sympathieke Tsjech vooruit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties