Jong talent van Lotto-Soudal staat te popelen voor nieuwe seizoen: "Mijn eerste twee profjaren proberen overtreffen"

Redactie
| 0 reacties
Jong talent van Lotto-Soudal staat te popelen voor nieuwe seizoen: "Mijn eerste twee profjaren proberen overtreffen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De talentvolle Tiesj Benoot verlengde vorige week zijn contract bij Lotto-Soudal tot 2019. De 22-jarige Benoot is daar uiteraard tevreden mij. Hij kijkt al uit naar het nieuwe seizoen, waarin hij voor het eerst een grote ronde zal rijden.

"Ik ben heel tevreden met dat nieuwe contract", zegt Tiesj Benoot. "Ik voel het vertrouwen van de ploeg en ga volgend seizoen ook voor het eerst een grote ronde rijden, de Tour. Die heeft de perfecte ligging in het seizoen, niet meteen achter de voorjaarsklassiekers zoals de Giro en niet vlak voor het WK zoals de Vuelta. Het parcours, met enkele ritten in het middengebergte, zou mij ook moeten liggen. Ik hoop in 2017 dan ook absoluut mijn eerste twee profjaren te overtreffen."

Nikolas Maes versterkt vanaf 1 januari het team van Lotto-Soudal. Maes is een vriend van Benoot, maar dat is niet de enige reden waarom de voormalige rechterhand van Tom Boonen het team kwam versterken. "Het klopt dat Tiesj een vriend is, maar ik ga heel de ploeg proberen te steunen. Ik ben goed ontvangen in het team tijdens het trainingskamp. We hebben ons ook goed geamuseerd, op één momentje na. Ze hebben mij in het zwembad gegooid, maar dat moet blijkbaar iedere nieuwkomer ondergaan", grijnsde Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties