Pauwels na zijn twee podiumplaatsen: "Als ik wil winnen, zal ik toch nog wat beter voor de dag moeten komen"
Redactie
| 18 reacties

Kevin Pauwels stond het voorbije weekend twee keer op het podium: "Als ik wil winnen, zal ik toch nog wat beter voor de dag moeten komen"

Pauwels na zijn twee podiumplaatsen: "Als ik wil winnen, zal ik toch nog wat beter voor de dag moeten komen"
Foto: © photonews

Kevin Pauwels heeft er een goed weekend opzitten. Zowel in Antwerpen als Namen mocht de nuchtere Kalmthoutenaar samen met Wout van Aert en Mathieu van der Poel op het podium.

Zaterdag ging Pauwels in de Antwerpse Scheldecross tot in de allerlaatste ronde goed mee in het zog van de twee tenoren van het huidige veldritpeloton. De 32-jarige renner van Marlux-Napoleon Games dacht zelfs aan winnen. Daags nadien in Namen was het verschil met Van der Poel en Van Aert groter, maar Pauwels mocht toch opnieuw als derde op het podium.

"Of die eerste overwinning er zit aan te komen? Ik hoop natuurlijk van wel", zegt Pauwels in gesprek met Wielerkrant. "Maar ik zal toch nog een stukske beter voor de dag moeten komen als ik wil winnen, want die twee rijden écht wel heel hard."

Die eerste overwinning van het seizoen zal er wel eens van komen, zeker?

Nog veel kansen op overwinning

Van der Poel en Van Aert steken er al een heel seizoen bovenuit. Kan de ervaren Pauwels hen vergelijken met ex-collega's als Nys, Wellens, Stybar en de andere grote namen van de voorbije jaren? "Mathieu en Wout rijden zeker even snel als die andere mannen die in het begin van mijn carrière vaak wonnen, maar ze met elkaar vergelijken is moeilijk", zegt Pauwels.

Het is al van het seizoen 2007/2008 geleden dat Kevin Pauwels geen enkele cross kon winnen. "Dat is inderdaad al lang geleden", knikt Pauwels. "Maar er zijn nog veel kansen. Die eerste overwinning van het seizoen zal er wel eens van komen, zeker?"

Pauwels acht zichzelf niet kansloos in de komende twee crossen. "Vorig jaar was ik er in Diegem erg dichtbij, ik verloor toen de sprint van Mathieu. Ik vind dat Zolder me ook wel ligt. Alleen die laatste klim is misschien wat te lastig voor mij", besluit Pauwels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties