Nieuwkomer Nikolas Maes voelt zich in zijn sas bij Lotto Soudal, maar... "Ik ben wel één keer in het zwembad beland"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 2 reacties
Nieuwkomer Nikolas Maes voelt zich in zijn sas bij Lotto Soudal, maar... "Ik ben wel één keer in het zwembad beland"

Er zijn in 2017 slechts weinig nieuwe gezichten bij Lotto Soudal, maar één van de nieuwe renners is Nikolas Maes. Na 7 seizoenen bij Etixx-Quick-Step komt hij bij zijn goede vriend Tiesj Benoot terecht.

"Het is iets nieuw, dus het is even tijd om te wennen. Maar goede dingen wennen ook snel", doet Maes zijn verhaal op de ploegvoorstelling van Lotto Soudal. Hoe zijn die eerste weken bij zijn nieuwe ploeg verlopen? "We hebben hard getraind, goed gewerkt en ik voel me geaccepteerd. Ik ben wel één keer in het zwembad beland, dat was blijkbaar een noodzaak", lacht de renner.

Een traditie bij Lotto Soudal, want het is Tiesj Benoot ook overkomen. "Bij mij is dat ook nog voorgevallen het eerste jaar. Elke nieuwkomer moet eraan geloven. Maar dit jaar zijn er toch enkele dingen fout gelopen, want ik ben er zelf ook nog eens in beland", aldus de jonge Benoot. Maes is alleszins gekomen om Benoot te helpen in het voorjaar.

Niet bij 'Team Tiesj'

"In 2017 kom ik niet bij 'Team Tiesj'. Ik ben een goede vriend van Tiesj, maar dat wil niet zeggen dat ik niet voor een andere renner uit de ploeg niet tot het maximum zal gaan", zegt Maes. "Het is een belangrijk jaar voor mij. Ik heb enorm veel ambitie. Eén van die ambities is om Tiesj tot een hoger niveau te brengen. Ik ben er zeker van dat dat zal lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties