Puck Moonen is een nieuw gezicht bij de damesploeg van Lotto-Soudal: "De mooiste ploeg die ik me kon inbeelden"

Redactie
| 10 reacties
Puck Moonen is een nieuw gezicht bij de damesploeg van Lotto-Soudal: "De mooiste ploeg die ik me kon inbeelden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond werd de ploeg van Lotto-Soudal voor het komende jaar voorgesteld. Bij de damesploeg is Puck Moonen een van de nieuwe gezichten. Het Nederlandse vriendinnetje van cyclocrosser Eli Iserbyt begint aan haar eerste jaar als prof.

"Het was de mooiste ploeg die ik me kon inbeelden om prof te worden", vertelt Puck Moonen aan Sporza. De 20-jarige Nederlandse is samen met de Vlaamse cyclocrosser Eli Iserbyt (19). Ze is dan ook erg graag in België.

"België is een echt wielerland. Nederland ook wel, maar in België hebben ze nog meer feeling met de wielersport. Ik ben ook het liefst in België, de Belgen zijn toffe mensen", aldus Moonen, die Iserbyt leerde kennen door de cross. "Een vriendin van mij zat in de Nederlandse selectie en kende Eli van in de Wereldbeker-crossen. Ze vertelde Eli over mij en op een dag nam hij contact met me op."

"Het was liefde op het eerste gezicht", pikt Iserbyt in. "Na het eerste afspraakje was het geklonken." Puck Moonen ziet in Marianne Vos haar grote voorbeeld. "Omdat ze een alleskunner is. Dat zou ik ook graag willen in de toekomst, van alles wat kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties